Voeding en Zwangerschap

Bent u zwanger? Of wilt u zwanger worden? Dan is het goed om extra op uw eten en drinken te letten. Dat is goed voor uzelf, en voor uw (toekomstige) baby.

zwangeren-dietist-denennieGezonde basis in je buik!

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezonde voeding te gebruiken. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat het eten en drinken tijdens het verloop van de zwangerschap van invloed is op de latere ontwikkeling en gezondheid van uw kindje.

Voor het geven van borstvoeding heeft uw lichaam een extra voorraadje aangelegd die vaak vanzelf weer weggaat. Soms kan het echter gebeuren dat u toch te zwaar geworden bent tijdens de zwangerschap. Of blijkt het na de kraamperiode lastig te zijn om de overtollige kilo’s weer kwijt te raken. Lijnen is in deze periode niet zo’n goed idee. Het gebruik van een gezonde voeding en inzicht krijgen in de moeilijke momenten zijn wel heel belangrijk.

 

Zwangerschapskwaaltjes

Maar misschien heeft u juist wel last van de bekende zwangerschapskwaaltjes. Denk aan maagzuur of misselijkheid, maar ook obstipatie kan de kop opsteken. Of is bij de verloskundige een verhoogde bloedsuiker geconstateerd? Voeding kan hier een oorzaak van zijn.

Neem contact met ons op om zo samen te kijken naar de mogelijkheden en op welke wijze u uw voeding kan aanpassen. Voor al uw vragen over voeding en zwangerschap kunt u bij ons terecht. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak of meer informatie.