Kinder(di)eetcreatie

 

“Ze overleeft op boterhammen met chocopasta, dat kan toch niet gezond zijn.”
“Door ‘zijn drukke hoofd’ vergeet hij te eten, hij doet het niet met opzet, maar zijn gewicht is nu echt te laag.”
“Door zijn autisme is zijn eetpatroon erg beperkt. Hij wil wel eten maar kan gewoon niet.”
“Haar ontlasting is de laatste tijd wel erg hard. Kan het aan haar eten liggen?”

kinderdieetcreatie-activiteit-dietist-denennieDit zijn enkele openingszinnen die ouders vertellen als ze langskomen voor voedingsadvies voor hun kind. Als je kind niet (gevarieerd) wil eten, vind je dat als ouder heel erg. Ook kan het zorgen voor ongerustheid: krijgt mijn kind wel voldoende voedingsstoffen binnen om goed te kunnen groeien.

Wellicht heb je al van alles uitgeprobeerd om je kind aan het eten te krijgen: lief, smekend, speels. Misschien door te onderhandelen met een snoepje. Of word je eens flink boos en zou je je kind wel willen dwingen om te eten of dreig je met straf.
Kortom etenstijd kan dan omslaan in een etensstrijd: hoe krijg ik mijn kind aan het eten?

Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie werkt met de unieke programma’s van de kinder(di)eetcreatie. De kracht ligt in de creatieve en kindvriendelijke manier waarbij je kind betrokken wordt om zelf aan de slag te gaan met het eten. Ook als eten niet zo vanzelfsprekend is. Zo helpen onze eethelden je kind op weg om een gezond eet- en leefpatroon te ontwikkelen. De kinderdiëtist maakt met de materialen van de Kinder(di)eetcreatie een advies op maat en houdt rekening met de wensen, behoeftes en gewoontes van jullie kind en jullie gezin. Ieder kind is ten slotte uniek!

Neem ook eens een kijkje op www.kinderdieetcreatie.nl, en maak daar kennis met Spitsefrits, Feeframboos en Karelkool of kijk eens bij de familie ‘Hap Snap’!