Overgewicht

Overgewicht is een veelvoorkomend en vervelend probleem. Ongeveer 1 op de 7 kinderen in Nederland heeft overgewicht. Vaak stijgt het gewicht heel geleidelijk en ongemerkt. Zo kan het zijn dat uw kind minder is gaan sporten, in zijn vrije tijd minder buiten speelt, vaker zijn tablet of spelcomputer pakt. Maar denk ook aan grotere porties eten, verleidingen in de winkel en de ‘verstopte’ suikers in de schoolkoeken en alle lekkere drankjes.

overgewicht-dietist-denennieMaakt u zich zorgen om het gewicht van uw kind? Hebben jullie een doorverwijzing gekregen van de (jeugd)arts? Of wilt u zelf wat doen aan uw gewicht? Is het de eerste keer dat jullie naar een diëtist gaan om over dit onderwerp te praten? Vind u het spannend en bent u bang dat u niks meer mag snoepen? Wees gerust, bij ons in de praktijk werken wij met verschillende methodes om samen met u en uw omgeving te groeien naar een gezond gewicht. Iedereen is uniek, u dus ook!

Hap Snap & Co

Voor kinderen en jongeren met overgewicht werken wij met de unieke methode Hap Snap & Co. Bij de Hap Snap & Co-methode werken we met een werkboek wat speciaal is gemaakt om te groeien naar een gezond gewicht. Om te helpen op een gezond gewicht te komen en hierbij een gezond eetpatroon en beweegpatroon te krijgen.

Als het gewicht gelijk blijft en uw kind wordt langer dan groeit hij of zij vanzelf naar het gezonde gewicht.

Bij Hap Snap & Co leert uw kind hoe je gezond kan eten en bewegen. Het betekent niet dat je heel weinig moet eten, maar juist een gezond eetpatroon waarbij je let op WAT je eet, WANNEER je eet en HOEVEEL je eet. Gezond bewegen is lekker buiten spelen, gymmen op school en lekker sporten. Maar moet je elke dag sporten? Nee dat hoeft niet.

Hoe ziet de begeleiding er dan eigenlijk uit?

Samen met uw kind en u bespreken we in het eerste gesprek wat hij/zij op dit moment allemaal eet en drinkt. Misschien zijn jullie zelf al begonnen om gezonder te eten. Daar zijn we reuzebenieuwd naar. We bespreken daarna wat je precies moet eten voor een meisje of jongen van zijn/haar leeftijd. En uw zoon of dochter krijgt een persoonlijk advies op papier mee. Hij/zij leert meer over vezels, vetten en suikers en ook beweging vergeten we niet.

We bespreken ook lastige momenten. Bijvoorbeeld de momenten dat je ’s middags uit school komt en echt reuzehonger hebt. Maar ook als je even niks te doen hebt en dan merkt dat je ineens toch wat snoep of chips uit de keukenkastjes hebt gepakt. Traktaties op school, een verjaardagsfeestje of een dagje uit kunnen lastig zijn. Of wat denk je van de kantine op school of de supermarkt om de hoek waar je echt elke dag wel even naartoe loopt en de verleiding gewoon niet kan weerstaan?