Vergoeding in 2019

 

Begeleiding van de (kinder)diëtist vergoeding vanuit de basisverzekering

In 2019 wordt de dieetbehandeling van de diëtist vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding bestaat uit drie behandeluren. Dit betekent dat meerdere consulten van de dieetbehandeling worden vergoed. Er zijn zorgverzekeraars die naast de standaardvergoeding vanuit de basisverzekering de diëtist ook hebben opgenomen in hun aanvullende pakketten. Let op: deze vergoeding geldt extra bovenop de drie uur dieetbehandeling uit de basisverzekering.

vergoedingen-dietist-denennieVoor een overzicht van de diëtist in de zorgverzekering 2019 kunt u hieronder de betreffende link aanklikken.

Aan bovenstaande opgave kunnen geen rechten en plichten worden ontleend. Bekijk altijd goed de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Er bestaan grote verschillen per zorgverzekeraar.

Enkele aandachtspunten:

  • Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico wat betekent dat meerdere consulten worden vergoed.
  • Vergoeding vanuit de basisverzekering gaat voor mensen boven de 18 jaar ten koste van hun wettelijk verplichte eigen risico.
  • Verwijzing van een (huis)arts is zeer wenselijk, echter vanwege de Directe Toegankelijkheid van de Diëtist is dit niet altijd verplicht. Kijk voor meer informatie hierover bij Directe Toegankelijkheid Diëtist.
  • Voor mensen met Diabetes Mellitus, COPD en CVRM (hart- en vaatziekten) gelden (tot op heden) andere afspraken m.b.t. de vergoeding. Deze kunnen zijn geregeld vanuit regionale samenwerkingsverbanden. Neem hiervoor contact op met uw diëtist.

Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.
Voor vragen over bovenstaande informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.