Poepproblemen

Heeft uw kind last van obstipatie of juist van diarree?

Voeding speelt een grote rol bij de spijsvertering. Daarom is het belangrijk om bij deze problemen het eten en drinken eens goed onder de loep te nemen. Een kleine verandering in het eten en drinken kan al veel effect hebben.

poepproblemen-dietist-denennieOnze kinderdiëtisten werken met de methode Poepproblemen van de Kinderdieetcreatie. Samen met uw kind duiken we in de wereld van vezelpret, lol voor een goede drol en de waterchallenge. Met behulp van de poepposter leren we uw kind hoe poepen nu precies werkt en wat de rol van gezonde voeding is. Uw kind gaat op poepinspectie en we hebben een leuk WC-vel-spel.

Zo wordt poepen weer een feestje!!

Ook voor andere maag-darmproblemen hebben we voor elk kind een passend advies op maat. We overleggen, waar nodig, met de verwijzend arts om het beleid goed op elkaar af te stemmen.

Prikkelbare darm syndroom – FODMAP-dieet

Is uw kind al wat ouder en is er een vermoeden of een diagnose van een prikkelbare darm? Dan kunnen de kinderdiëtisten samen met u en uw kind het FODMAP-dieet overwegen. Onze diëtisten hebben hiervoor de 2-daagse scholing FODMAP bij Fodmapfoodies gevolgd en hiermee specifieke deskundigheid ontwikkeld om jullie te begeleiden.

Soms zijn tips en adviezen van een andere discipline gewenst. Als dit tijdens de gesprekken naar voren komt kunnen we overleggen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of orthopedagoog om samen met hen te kijken wat bij uw kind past.