Kinderen

Eten is belangrijk. Kinderen worden er groot van. Maar wat hebben kinderen eigenlijk nodig?

Vroeger was dat makkelijk: brood, aardappelen, groente, fruit en vlees. Vandaag de dag valt er steeds meer te kiezen. In de supermarkt ligt een groot aantal keuzes van allerlei soorten producten. Leuk en lekker maar vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Ook de omgeving heeft een grote invloed op het eten en drinken van je kind: een kinderfeestje, traktatie, na de sport en in de schoolkantine.
kinderen-dietist-denennie

Gevarieerd eten

Het is belangrijk dat kinderen gevarieerd eten om voldoende vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnen te krijgen. Overgewicht, ondergewicht, eenzijdigheid in de voeding, maar ook maag-darmklachten zijn problemen die op iedere leeftijd kunnen ontstaan.

 

Invloeden op het eetgedrag

De hoeveelheden die kinderen moeten eten verschillen per leeftijd. Zo groeien baby’s de eerste maanden alleen op borst- of kunstvoeding, waarna we vervolgens hun voeding gaan uitbreiden. Op de peuter- en kleuterleeftijd ontstaat steeds meer de eigen wil van het kind, waarbij rond het eten problemen kunnen ontstaan.

En wanneer kinderen ouder worden kunnen er weer nieuwe problemen de kop op steken. De verleidingen op school, maar zeker ook daarbuiten, en het ontwikkelen van je eigen identiteit zijn van invloed op je eetpatroon.

Tot slot zijn er nog kinderen die door een lichamelijke of verstandelijke beperking moeite hebben met eten en drinken.

 

Individueel advies op maat

Ieder kind en zijn omgeving heeft zijn eigen gewoonte, probleem of beperking bij het eten en drinken. Om die reden is een individueel advies op maat een belangrijk uitgangspunt. Rekening houdend met de mogelijkheden van je kind en zijn omgeving zoeken we samen naar een goed advies.