Schooldiëtist

Wilt u ook weten of de kinderen bij u op school goed eten en goed groeien?

 

schooldietist-denennieDe schooldiëtist komt naar u toe!

Het is belangrijk dat kinderen van 4 tot 12 jaar voldoende bewegen en verstandig eten. Als zij in die leeftijd een gezonde manier van leven hebben aangeleerd, is de kans zeer groot dat ze hiermee doorgaan als ze volwassen zijn. Ook hier geldt: jong geleerd is oud gedaan.

 

Gezond eten is een belangrijke basis voor een gezond leefpatroon.

Goed eten is nodig om te groeien, lekker te kunnen ravotten maar ook om goed te kunnen presteren. En… gezonde voeding helpt gezondheidsproblemen later te voorkomen.

 

Eten en beweging

Spelen, stoeien, sporten kost energie. Maar ook voor stilzitten, concentreren en nadenken is energie nodig. Die energie (calorieën) wordt geleverd door eten en drinken. Gezonde voeding is belangrijk. Om genoeg energie te leveren, maar ook om alle nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar wat is nu eigenlijk gezond? Uit het enorme aanbod van eten en drinken is het moeilijk kiezen.

 

Jong geleerd, oud gedaan

Uit onderzoek blijkt dat met name de basisschoolleeftijd bepalend is voor het eet- en beweegpatroon op volwassen leeftijd. Daarom is aandacht op de basisschool voor gezond eten en bewegen belangrijk. Niet alleen om gezond op te groeien, maar ook om gezond te blijven. Want in Nederland heeft 15% van de kinderen overgewicht en slechts 10% van de kinderen op de basisschool haalt de norm voor voldoende bewegen. Uit een eerdere pilot op zes basisscholen is gebleken dat 50% van de kinderen wel een goed gewicht heeft, maar nog niet gezond eet. Ook deze kinderen hebben voorlichting nodig over gezond voedingsgedrag.

 

Voorkomen is beter dan…

Een schooldiëtist bij u op school kan hulp bieden. Dat is dé deskundige op het gebied van voeding specifiek voor de doelgroep kinderen. De diëtist onderzoekt in korte tijd de kinderen op eetgewoonten, lengte en gewicht, bespreekt dit met de ouders en geeft de ouders tips. Is er aanleiding tot intensievere begeleiding dan kan de schooldiëtist de kinderen verder begeleiden bij voorkeur bij u op school.

 

En uw school?

Wilt u starten met de schooldiëtist bij u op school dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen voor meer informatie en een kennismaking.